WORKSHOPS

Ik geef workshops pinhole fotografie aan jong en oud.
Een workshop pinhole fotografie kan op een locatie naar keuze worden gegeven. Ik kan bijvoorbeeld naar uw school of bedrijf komen maar groepen kunnen ook mijn atelier bezoeken bij openluchtzwembad de Papiermolen in Groningen.

Ik begon met lesgeven in 2001 toen ik als gastdocent werd uitgenodigd door een basisschool.
Daar gaf ik een workshop pinhole fotografie. Kinderen maakten hun eigen camera’s, leerden over de basisprincipes van de fotografie en exposeerden hun foto’s in een galerie.
Het werken met kinderen en het doorgeven van kennis over deze bijzondere techniek gaf mij veel voldoening. Vanaf dat moment heb ik op veel scholen in o.a. het basis,- en voortgezet onderwijs workshops gegeven en projecten bedacht.

Een paar jaar later in 2004 begon ik met het geven van een basiscursus en een gevorderden cursus op mijn eigen atelier.
Al snel kwamen daar andere cursussen bij zoals een cursus landschapsfotografie en een korte introductie cursus. 
Van 2006 tot 2018 gaf ik les aan de Fotoacademie, aan eerste- en tweedejaars studenten, eerst in Groningen en later in Amsterdam.

Tegenwoordig werk ik als freelance educatiemedewerker bij Noorderlicht, een internationaal podium voor professionele fotografie.
Ik organiseer hier rondleidingen, workshops, gastlessen en andere projecten voor diverse groepen.

Pinhole fotografie workshops ben ik altijd blijven geven.
Deze workshops zijn leuk en leerzaam voor zowel jong als oud. Omdat het resultaat niet vooraf kan worden bepaald is het voor veel mensen een proces vol verrassingen. Het blijft leuk om te zien hoe anderen plezier beleven aan deze eenvoudige maar speciale manier van fotograferen.

MEER INFORMATIE

EDUCATIE

Workshop pinhole fotografie

TEAMBUILDING

Expositie Rabobank